top of page
MARITIM HOME.png

90° E - ASKESPREDNING:

Roser.jpg

Vi har alle erfaringer fra forskellige højtidligheder lige fra barnedåb til begravelser, og det vi husker mest, er omgivelserne ved disse højtidligheder. Omgivelserne kommer på en flot anden plads efter vejeret.

Over vejret har vi ingen indflydelse, men derimod over omgivelserne.

OCEAN SALOON, er et meget smukt klassisk skib, der med sine 26 meter og 80 tons ligger sikkert og rolig i vandet. Vores sikkerhedsudstyr er i top, og bliver med passende mellemrum kontrolleret. Vi har plads til 30 personer, i såvel de hyggelige saloner som på dækket. Vi kan tilbyde forplejningen ombord, men acceptere også at disse medbringes. Det skal også nævnes at der er et rigtigt gæstetoilet ombord, og at vi har centralvarme og termovinduer overalt, skulle vejeret ikke være som planlagt.

Ønskes en speciel dekoraktion eller musik, må dette aftales.

En askespredning udført fra OCEAN SALOON giver en smuk, stemningsfyldt og værdig afsked..

Det var Hans Kongelige Højhed Prins Henriks eget ønske, at en del af hans aske skulle spredes over de danske farvande.

 

 

 

 

 

 

Askespredning over åbent vand, er et valg flere og flere træffer. 

 

En væsentlig årsag kan være, at vi i Danmark har et geografisk, historisk og kulturelt nært forhold til havet. Ud over det er askespredning bureaukratisk nemt, og kan gennemføres med hjælp fra enhver bedemandsforretning, uden følgeomkostninger for de efterladte.

Det er vores målsætning at gøre askespredning til en smuk og højtidelig oplevelse for de pårørende, og her spiller skibet en vigtig rolle.

 

Et forløb kan se sådan ud:

  • De pårørende mødes på Amerika Kaj i København Ø, på det sted hvor tusindvis af danskere gik ombord på de store passager skibe, som transporterede dem som udvandrere til New York. Langt de fleste kom aldrig tilbage.

  • Urnen er bragt om bord før de pårørende, og placeres vejrafhængigt enten i salonen eller på dækket.

  • Yachten ligger fra og sejler med flaget på halv til det sted som på den dag er passende med hensyn til vind og strøm.

  • På turen kan der efter ønske spilles musik, eller servers forfriskninger.

  • Når positionen er nået, standser skibet og urnen flyttes til agter på skibet. Skibsklokken betjenes med 4 dobbeltslag (glas) som betyder, vagten forbi. 

  • En præst, bedemand eller pårørende holder en kort mindetale, eller efter ønske overdrages dette til kaptajnen.

  • Asken spredes efterfulgt af blomster og kranse.

  • Efter et minuts stilhed, kredser skibet langsomt en runde omkring positionen hvor asken blev spredt. Skibet sender 3x hornsignaler som betyder god rejse, hejser flaget på hel, og begynder turen tilbage til Amerika Kajen.

 

Varigheden er ca. 2 Timer.

 

Efter askespredning modtager de pårørende et dokument som beskriver den nøjagtige position på vandet. Dette betyder at familie og pårørende kan besøge det nøjagtige sted, eventuel på årsdage, dette tilbyder vi naturligvis også.

 

 

 

Med jævne mellemrum tilbyder vi også anonyme askespredning, som foregår på samme måde som beskrevet ovenfor, dog bliver hele ceremonien gennemført af skibets besætning, da der ikke er pårørende tilstede. Kontakt os for yderligere informationer.

Alle oceaner er forbundet med hinanden. Så de efterladte kan derefter stå ved et hvilket som helst hav, fjord eller bugt, som ved en grav og tænke på de kære. De kærlige tanker og ønsker tages ud af bølgerne på vandet.

Læs og vær opmærksom om de gældende regler om askespredning. Kontakt til os HER

 

ROBON LILLE.png
ASA PAGE 2_preview_rev_1.png
AS PAGE 1.2_preview_rev_1.png
Vi kan medtage op til 32 pårørender
Man kan selv medbringe mad og drikkevare, service og fadølsanlæg har vi ombord.
Spørg os om en "deletur" hvor der er 
mere en et hold pårørende ombord. Der er plads nok

 

Juni 2020.1000 tak til besætningen på Ocean Saloon., og tak for at vi fik en smuk afsked med vores mor. I har været meget professionelle hele vejen - og sikke en smuk båd!!

Kirsten & Flemming W.

 

Juli 2020 "Til besætning på Ocean Saloon.Du, Jesper og Linda gav mig og min familie den bedste afsked med min mor. En dag jeg altid kan tænke tilbage på med gode minder."

Anne O.

August 2020. Dear Peter, Your kindness made a difference to us all, on a very sad day and I feel honoured to have been able to give Annie a final resting place in Denmark which she considered home. It was lovely to sail on your beautiful boat.

Mandy P.

Jun 2021

 

Kære Peter
Mange tak for en fin sejltur og din søde måde at være på.
Det var en uforglemmelig og bevægende tur, som jeg altid vil have som et godt minde.
Er glad for de billeder, som du sendte.
Mange sommerhilsner også til dit Crew

 

Ellen og familie

August 2021

Kære Peter,


- Vi var virkeligt virkeligt tilfreds med askespredningen. Det var nogle fantastiske timer på alle måder - og helt i min fars ånd
- Min mor var i den grad også glad og tilfreds med det hele. Ingen tvivl om at det var et par gode bevægende timer. Hun sætter meget stor pris på din konkrete støtte du gav hende undervejs
- Skibet var i sig selv en oplevelse udover det sædvanlige. Da jeg ankom, blev jeg næsten helt åndeløs af skibets pragt og stemning. Stolearrangementet i stævnen...jeg tabte underkæben!
- Vi følte os alle velkommen på skibet - i mere end den klassiske betydning. Vi følte os velkomne på sådan....flere planer, hvis det giver mening
- Din måde at være på er simpelthen i topklasse. Min nevø nævnte, at du i attitude, væremåde, stemme og positur ER kaptajn! Du kan ikke være andet end en kaptajn!! Jeg er helt enig - og dette ment i allerbedste betydning
- Når du trådte til, eksempelvis ifm. urnen og selve askespredningen, gjorde du det med værdighed, let-tilbagetrukket og alligevel helt i front, venligt, imødekommende og særdeles værdigt!
- Der er selvfølgelig en form for køber-udbyder relation, men det var i den grad tilbagetrukket og helt minimal, jeg oplevede dig som en af os, så vi i familien kunne koncentrere os om blot at være - og være sammen om min askespredningen

Endnu engang - TAK!
 

De bedste hilsner
Claus Bjørnlund og familie

 

ROBON LILLE.png
bottom of page