top of page
MARITIM HOME.png

90° E - ASKESPREDNING

EN VÆRDIG AFSKED SMALL_preview_rev_1.png
ROBON LILLE.png
ANONYM CERMONIE: En anonym askespredning foregår uden pårørende, det er således skibets kaptajn der overtager rollen og spreder asken på åbent hav. Ceremonien er den samme, og der vil blive udstedt et certifikat med den nøjagtige position hvor askespredning har fundet sted. Certifikat samt foto vil blive sendt til de pårørende.

HJEMME PÅ ØSTERBRO

Vi har alle erfaringer fra forskellige højtidligheder lige fra barnedåb til begravelser, og det vi husker mest, er omgivelserne ved disse højtidligheder. Omgivelserne kommer på en flot anden plads efter vejeret.

Over vejret har vi ingen indflydelse, men derimod over omgivelserne.

OCEAN SALOON, er et meget smukt klassisk skib, der med sine 26 meter og 80 tons ligger sikkert og rolig i vandet. Vores sikkerhedsudstyr er i top, og bliver med passende mellemrum kontrolleret. Vi har plads til 30 personer, i såvel de hyggelige saloner som på dækket. Vi kan tilbyde forplejningen ombord, men acceptere også at disse medbringes. Det skal også nævnes at der er et rigtigt gæstetoilet ombord, og at vi har centralvarme og termovinduer overalt, skulle vejeret ikke være som planlagt.

Ønskes en speciel dekoraktion eller musik, må dette aftales.

En askespredning udført fra OCEAN SALOON giver en smuk, stemningsfyldt og værdig afsked..

Det var Hans Kongelige Højhed Prins Henriks eget ønske, at en del af hans aske skulle spredes over de danske farvande.

 

Askespredning over åbent vand, er et valg flere og flere træffer. 

 

En væsentlig årsag kan være, at vi i Danmark har et geografisk, historisk og kulturelt nært forhold til havet. Ud over det er askespredning bureaukratisk nemt, og kan gennemføres med hjælp fra enhver bedemandsforretning, uden følgeomkostninger for de efterladte.

Det er vores målsætning at gøre askespredning til en smuk og højtidelig oplevelse for de pårørende, og her spiller skibet en vigtig rolle.

 

Et forløb kan se sådan ud:

  • De pårørende mødes på Amerika Kaj i København Ø, på det sted hvor tusindvis af danskere gik ombord på de store passager skibe, som transporterede dem som udvandrere til New York. Langt de fleste kom aldrig tilbage.

  • Urnen er bragt om bord før de pårørende, og placeres vejrafhængigt enten i salonen eller på dækket.

  • Yachten ligger fra og sejler med flaget på halv til det sted som på den dag er passende med hensyn til vind og strøm.

  • På turen kan der efter ønske spilles musik, eller servers forfriskninger.

  • Når positionen er nået, standser skibet og urnen flyttes til agter på skibet. Skibsklokken betjenes med 4 dobbeltslag (glas) som betyder, vagten forbi. 

  • En præst, bedemand eller pårørende holder en kort mindetale, eller efter ønske overdrages dette til kaptajnen.

  • Asken spredes efterfulgt af blomster og kranse.

  • Efter et minuts stilhed, kredser skibet langsomt en runde omkring positionen hvor asken blev spredt. Skibet sender 3x hornsignaler som betyder god rejse, hejser flaget på hel, og begynder turen tilbage til Amerika Kajen.

 

Varigheden er ca. 2 Timer.

 

Efter askespredning modtager de pårørende et dokument som beskriver den nøjagtige position på vandet. Dette betyder at familie og pårørende kan besøge det nøjagtige sted, eventuel på årsdage, dette tilbyder vi naturligvis også.

Få en bedre pris ved at dele. Ocean Saloon er stor nok til at have flere grupper med på samme tur. Asken bliver i det tilfælde spredt over havet med ca. 1 sømil afstand.

Alle oceaner er forbundet med hinanden. Så de efterladte kan derefter stå ved et hvilket som helst hav, fjord eller bugt, som ved en grav og tænke på de kære. De kærlige tanker og ønsker tages ud af bølgerne på vandet.

Læs og vær opmærksom om de gældende regler om askespredning. Kontakt til os HER for øvrige spørgsmål.

 

ROBON LILLE.png
ASKESPREDNING FRONT.png
CERTIFIKAT SIDE 1.png
ASKESPREDNING BACK.png
ROBON LILLE.png
CERTIFIKAT SIDE 2.1.png
bottom of page